Πρόσκληση για συμμετοχή σε πρόγραμμα Erasmus+ στο Γκντανσκ της Πολωνίας, 06 έως 20.03.2019

Το Ευρωπαϊκο Εθελοντικό και Εκπαιδευτικό Κέντρο αναζητά 7 συμμετέχοντες (18 ετών και άνω) για να εκπροσωπήσουν τον οργανισμό μας σε πρόγραμμα Erasmus + με θέμα «Ενσωμάτωση – Αθλητισμός – Κοινωνική Δραστηριότητα – Διεθνές σεμινάριο για νέους» , που θα πραγματοποιηθεί στο Γκντανσκ, της Πολωνίας από 6 έως 20 Μαρτίου 2019 .

Το πρόγραμμα χωρίζεται σε 2 μέρη: ημερομηνίες δραστηριοτήτων (9 – 17 Μαρ) και  ημερομηνίες του ταξιδίου (06-09 και 17-20 Μαρτίου) . Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με της καθημερινές δραστηριότητες του προγράμματος θα αναρτηθούν σύντομα στη σελίδα μας σε μορφή info-pack.

Το πρόγραμμα καλύπτει ,το κόστος μεταφοράς από την Αθήνα προς Γκντανσκ και πίσω στην Αθήνα καθώς και την διαμονή και διατροφή κατά την διάρκεια του Προγράμματος στο Γκντανσκ  (9-17 Μαρτίου) .

Οι συμμετέχοντες που θα επιλεγούν θα ταξιδέψουν με αυτοκίνητο τύπου βαν που ανήκει στον οργανισμό μας. Το ταξίδι μας θα έχει την εξής διαδρομή:

6 Μαρτίου -Ξεκινάμε από την Αθήνα το πρωί, περίπου στις 08: 00 από την Πλατεία Συντάγματος. Το απόγευμα φθάνουμε στα Σκόπια όπου θα διανυκτερεύσουμε και θα έχουμε χρόνο για να εξερευνήσουμε το κέντρο της πόλης.

7 Μαρτίου – Στις 09:00 το πρωί αναχωρούμε από τα Σκόπια με προορισμό την Βουδαπέστη. Αργά το απόγευμα φθάνουμε στη Βουδαπέστη, διανυκτερεύουμε και περιηγούμαστε στο κέντρο της πόλης.

8 Μαρτίου – Αναχώρηση από Βουδαπέστη ,περίπου στις 09: 00, με προορισμό την Κρακοβία. Αργά το απόγευμα φθάνουμε στην Κρακοβία οπού διανυκτερεύουμε και εξερευνούμε το κέντρο της πόλης.

9 Μαρτίου – Αναχώρηση από την Κρακοβία στις 06: 00 με προορισμό το Άουσβιτς. Εκεί θα επισκεφθούμε το μουσείο του Άουσβιτς από τις 9:00-12:00. 
Μετά την ξενάγηση στο μουσείο, αναχωρούμε για Γκντανσκ .

9 έως 17 Μαρτίου– Συμμετέχουμε στο Πρόγραμμα Erasmus+ στο Γκντανσκ, οι δραστηριότητες καθως και πληροφορίες σχετικά με το ξενοδοχείο θα αναρτηθούν σύντομα από τον διοργανωτή, σε μορφή Info-pack .

17 Μαρτίου– Μετά το πρωινό γεύμα, γύρω στις 09: 00, αποχαιρετούμε το Γκντάνσκ και αναχωρούμε για Βερολίνο. Εκεί θα έχουμε στη διάθεση μας 2 ώρες για περιηγηθούμε στο ιστορικό κέντρο. Αφήνουμε το Βερολίνο και κατευθυνόμαστε στην Πράγα, όπου θα διανυκτερεύσουμε και θα έχουμε χρόνο να εξερευνήσουμε το κέντρο της πόλεως.

18 Μαρτίου – Αναχώρηση από Πράγα στις 09: 00 με προορισμό το Ζάγκρεμπ της Κροατίας. Αργά το απόγευμα φθάνουμε στο Ζάγκρεμπ, όπου θα διανυκτερεύσουμε και θα ξεναγηθούμε στο κέντρο της πόλεως. 

19 Μαρτίου – Αναχωρούμε από το Ζάγκρεμπ στις 09: 00 και φθάνουμε στα Σκόπια αργά το απόγευμα, όπου θα έχουμε την τελευταία μας διανυκτέρευση.

20 Μαρτίου – Αναχωρούμε από τα Σκόπια και φθάνουμε στην Αθήνα το βράδυ.

Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να πληρώσουν μόνον την διαμονή και διατροφή τους κατά τη διάρκεια των ημερομηνιών του ταξιδίου. Δηλαδή, τη διαμονή στα Σκόπια, Βουδαπέστη, Κρακοβία, την Πράγα, το Ζάγκρεμπ και πάλι τα Σκόπια. Συνήθως σε αυτές τις πόλεις τα τουριστικά καταλύματα στοιχίζουν περίπου 10 ευρώ το άτομο. Πιθανότατα, το ΣΥΝΟΛΟ των εξόδων διαμονής κατά τη διάρκεια των ημερών του ταξιδίου, θα είναι περίπου 60-80 ευρώ ανά άτομο.

Όλα όμως εξαρτώνται από τους συμμετέχοντες και πόσο διαλλακτική θα είναι η ομάδα ( αν μπορούν αγόρια και κορίτσια να μοιραστούν τον ίδιο χώρο, αν μπορούν να μείνουν σε Hostel ή προτιμούν μόνο τα ξενοδοχεία, κλπ. …). Υπάρχουν πολλά ερωτήματα που μετά την επιλογή των συμμετέχοντων, η ομάδα μας θα συζητήσει από κοινού σε συνομιλία στο Facebook Messenger .

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε νέους που είναι περιπετειώδεις, εξωστρεφείς, με τάσεις εξερεύνησης.  Στόχος του Προγράμματος είναι η φιλία και η απόκτηση νέων εμπεριών,  το ομαδικό πνεύμα, η ανταλλαγή απόψεων και η επαφή με νέες κουλτούρες,  η βελτίωση δεξιοτήτων και η μάθηση , η ενεργή συμμετοχή των νέων ενάντια στα στερεότυπα, τον ρατσισμό και την ξεονοφοβία.

Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δωθεί το Ευρωπαϊκό Πιστοποιητικό ,Youthpass Certificate, αναγνωρισμένο σε όλα τα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Εμπειρίες από το προηγούμενο πρόγραμμα που πραγματοποιήθηκε στο Γκντανσκ μπορείτε να διαβάσετε ΕΔΩ

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή συμπληρώνοντας την ΑΙΤΗΣΗ . Η πρόσκληση θα παραμείνει ενεργή μέχρι να καλυφθούν οι θέσεις και συμπληρωθεί η ομάδα των 7 ατόμων.

Για οποιαδήποτε απορία επικοινωνήστε μαζί μας  Facebook Page,    και θα χαρούμε να σας απαντήσουμε!